Itiner - 70 km


Letölthető itinerek

A Tourinform Irodától indulj el a hídon át a Szabadság tér felé, majd fordulj rá jobbra a Bükkös partra. Itt a Bükkös Tanösvény SÁRGA T jelzését kövesd. (vízvételi lehetőségek: rajttól 300 m-re Mátyás király u. kék kút, 1,4 km Bükkös part u. – Fehérvíz-forrás, 1,8 km újabb kék kút) Ezen az úton haladj 4 km-en keresztül, a Szentlászlói útig. Ebből 3,2 km a patak partján halad.

Vigyázz, forgalmas út! Innen a SÁRGA + -et kövesd. A színes buszmegállóhoz kiérve fordulj jobbra, majd 50 métert követően irány balra felfelé a meredek Mester utcán, majd a jelet követve, jobbra Puskin u. – balra Kavics u. – és balra Pásztor u. következik (kék kút jobbra). Az aszfaltút végén jobbra lefelé indul egy földút, a Sárfű u., majd abból a Tuja u. ami egészen a Sztaravodai útig tart. Vigyázz, forgalmas út! Fordulj balra a főúton, majd 250 méter után térj le jobbra a Forrás utcára és haladj a játszótérig a SÁRGA +-en. Itt egy kék kút is van. 50 méter múlva fordulj balra a Kaptató utcára, amin egészen a Borsika utcáig haladj (700 m). Irány jobbra fel a Borsika utcára. 200 méter után eléred az erdőt és vele az 1. ellenőrző pontot. A kód pontos helye: az utolsó házzal szemben jobb oldalon, egy faágra rögzítve. Az alternatív pont helye: kerítés mentén balra fordulva, néhány méterre egy kivágott fa tuskóján, az út jobb oldalán 1 méterre az úttól. (Eddig megtett táv: 6,9 km)

Folytasd utadat a kerítés mentén, balra fordulva, a kanyargós ösvényen, végig a kerítés mellett. 400 méter múlva elérsz egy sorompóhoz. A sorompón áthaladva fordulj balra és indulj lefelé a jelöletlen erdészeti úton. 700 métert követően eléred a ZÖLD sáv jelzést, amin élesen jobbra fordulj. Figyelj nagyon, mert a ZÖLD sáv jelzés fentről, amerről érkezel, nem látható! 3,9 km-en keresztül a ZÖLD sávot kövesd, ami bevezet Pilisszentlászló központjába. (vízvételi lehetőségek: a településre beérve rögtön balra kék kút; majd 400 m-re, a Kossuth L. u végén balra, a kis parkban barna karos kút; majd 100 m múlva újabb kék kút) Innen a KÉK sávon menj tovább 500 métert a Kis Rigó Vendéglőig. Kék kutat itt is találsz.Meg is érkeztél az 2. ellenőrző ponthoz. A kód pontos helye: Pilis bike tábla oldalán. Az alternatív pont helye: a táblával szemben, a Vendéglő kapuján bal oldalt. (Eddig megtett táv: 12,5 km)

Menj tovább a KÉK sávon. 2,4 km múlva eléred a Kárpát-forrást,majd tovább haladva (1 km) a Sikárosi-erdészlak és a Szilágyi Bernát-forrás (700 m) esik útba, továbbra is a KÉK sávon. 500 métert követően eléred a Sikárosi-rét szélét, ahol fordulj jobbra a KÉK sávra. Menj egyenesen 700 métert, majd fordulj balra, továbbra is a KÉK sávon. Irány a hegy! Folyamatosan emelkedve, 4,4 km múlva érsz el Dobogókőre az Eötvös Lóránd Menedékházhoz és vele együtt a 3. ellenőrző ponthoz. A kód pontos helye: a Menedékház bejárati ajtaja mellett balra az ablakban. Az alternatív pont helye: az épülettel szemben állva a bal oldali terasz előtti Duna-Ipoly Nemzeti Park tábla hátulján, jobb oldalt. (Eddig megtett táv: 22,3 km)

Innen a PIROS sávon balra lefelé menj tovább, a főutat keresztezve (kék kút az aszfaltút előtt jobb oldalon). Irány Pilisszentkereszt. Az út végig lejteni fog, 3,1 km múlva le is érsz. A településen áthaladó 1,3 km-es szakaszon 5 db kék kutat találsz.Pilisszentkereszt végétől haladj tovább még 800 métert a PIROS sávon (ami itt letér balra), te menj tovább egyenesen immáron a ZÖLD sáv jelzésen. Innen az út végig emelkedik, de a kilátás kárpótolni fog. 3,2 km múlva eléred a Pilis-nyerget, innen fordulj jobbra a ZÖLD háromszögre. Irány fel a Pilis-tetőre, egészen a Boldog Özséb kilátóig (600 m)! Megérkeztél a 4. ellenőrző ponthoz. A kód pontos helye: a Pilisi Parkerdő tábla hátulján, balra fent. Az alternatív pont helye: a kilátó mögötti rönk asztal hátsó lábán. (Eddig megtett táv: 31,3 km)

Folytasd utadat tovább jobbra, a ZÖLD háromszögön. Irány lefelé! 2,7 km múlva, egy éles visszafordítóval eléred a ZÖLD sávot, ezen menj tovább jobbra lefelé 1,6 km-t, míg eléred a PIROS sáv jelzést. Itt fordulj jobbra és menj el egészen Pilisszentlélekig (1,3 km). 700 m-t követően kék kutat találsz az út jobb oldalán. Ezt követően tarts jobbra, továbbra is a PIROS sávon. 700 méter múlva el is éred a Pálos templomromot és vele az 5. ellenőrző pontot. A kód pontos helye: az út bal oldalán, 5 méterre az úttól kivágott fa tuskóján. Az alternatív pont helye: 80 méterre jobbra feljebb az aszfaltút túloldalán az információs oszlop hátulján. (Eddig megtett táv: 38,3 km)

Menj tovább 500 métert a PIROS sávon, majd térj le jobbra és a ZÖLD + jelzésen menj tovább 1,4 km-t, míg eléred a Hoffmann Vendégházat. Továbbra is a ZÖLD + jelzést kövesd. Újabb 1,4 km és felérsz a Szakó-nyereghez. Innen a PIROS sávon, azaz a Téry úton folytasd az utadat balra lefelé (4 km), egészen Dömösig. (Kék kút a Béla király út 10. szám előtt.) Megérkeztél a 6. ellenőrző ponthoz. A kód pontos helye: a Napfény Presszó bejárati ajtaja mellett jobbra az ablakban. Az alternatív pont helye: a fő út melletti Napfény Presszó tábla oldalán. (Eddig megtett táv: 45,6 km)

Indulj tovább jobbra a fő út mellett a PIROS sávon. A következő 800 méteres szakaszon 3 db kék kutat is találsz. (A településen az utolsó vízvételi lehetőség a Királykúti utca 41. szám előtt.) 1,2 km múlva eléred a Szentfa Kápolnát, ahonnan az egész útvonal legizgalmasabb szakasza indul. Közvetlen a forrástól indulj felfelé, ahol 100 méter múlva el is éred a PIROS háromszög jelzést. Irány fel a Prédikálószék tetejére (2,3 km)! Az út végig meredeken felfelé visz, szélsőséges időjárás esetén legyél óvatos. Elérve a Vadálló-köveket szép kilátásban lesz részed. Vigyázz! Esős-havas időben a sziklák nagyon csúszósak-veszélyesek lehetnek! Ne tévesszen meg, két út is van a csúcsig, az egyik a sziklákon át, a másik mellette az erdőben vezet, mindkettő jó. A csúcsra felérve gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra! A kilátóból még szebb, próbáld ki. Megérkeztél a 7. ellenőrző ponthoz. A kód pontos helye: a Pilisi Parkerdő tábla oldalán. Az alternatív pont helye: a Pilis Parkerdő oszlop hátulján. (Eddig megtett táv: 49,9 km)

Menj tovább a PIROS háromszögön lefelé 2,6 km-t a Varga-Lószig. Itt fordulj jobbra, és továbbra is a PIROS háromszög jelzésen haladj lefelé. 1,2 km múlva érsz el a PIROS sáv jelzésig, ahol balra fordulj. Továbbra is lefelé vezet az utad a Király-völgyön át. 1,8 km múlva eléred a Sikárosi-rét szélét, ahol ma egyszer már jártál. Menj 1,8 km-t a PIROS sávon, egészen fel a Tölgyikrekig, majd 200 méter múlva térj le balra a PIROS +-re. 1,3 km után az erdészeti út a PIROS + -tel kb. párhuzamosan halad, bármelyik utat választhatod. 600 métert követően eléred a ZÖLD háromszög jelzést és irány balra fel a Bölcső-hegyre. 500 méter múlva eléred a csúcsot és vele együtt a 8. ellenőrző pontot. A kód pontos helye: a ZÖLD háromszög kereszteződésdél az út bal oldalán, az ösvénytől kb. 3 méterre egy fa hátulján. Az alternatív pont helye: az ösvénytől 10 méterre az odús fa hátulján. (Eddig megtett táv: 59,9 km)

A csúcsról irány balra lefelé, továbbra is a ZÖLD háromszögön. 700 méter múlva eléred a Lajos-forrást. A forrást elhagyva, kb. 100 méter múlva, jobbra fordulva a SÁRGA sávon folytasd utadat. Át a réten, lefelé a kanyargós úton 3,4 km-en keresztül. (Kitérő: a Lajos-forrás után 2,1 km-re, a SÁRGA jelre balra letérve 200 m után találod a Vasas-szakadékot. Érdemes megnézni, mert nagyon szép!) Ezzel el is éred a Kőhegyi Menedékházat, és egyúttal meg is érkeztél a 9. ellenőrző ponthoz. A kód pontos helye: a Menedékház bejáratával szemben a Pilisi Parkerdő tábla oldalán. Az alternatív pont helye: a bejárati ajtaja mellett jobbra az ablakban. (Eddig megtett táv: 64,1 km)

Továbbra is a SÁRGA sávot kövesd, végig lefelé. 2 km múlva, a parkoló alatt elérsz egy kék kutat, ezzel már kibírod a célig. Innen a SÁRGA négyzeten haladj tovább 800 métert, majd kövesd az utat balra. 500 métert követően az utad a magasfeszültségű vezeték oszlopa mellett vezet be újra az erdőbe. Elsőre talán nem is gondolnád, hogy ott egy út vezet. 200 méter múlva újra eléred a Bükkös-patakot és vele a Bükkös Tanösvény SÁRGA T jelzését. Az útvonal ismerős lesz, a vízvételi lehetőségekkel együtt, hisz nem is oly régen ugyanerre jártál.  2,9 km múlva érsz vissza a Tourinform Irodához a Célba. (Megtett táv: 70,4 km) Gratulálunk a sikeres teljesítéshez!

 

VÍZVÉTELI LEHETŐSÉGEK LISTÁJA

 • Szentendre, Mátyás király u. – kék kút (0,3 km)
 • Szentendre, Bükkös part u. – Fehérvíz-forrás (1,4 km)
 • Szentendre, Bükkös part u. – kék kút (1,8 km)
 • Szentendre, Kavics u. / Pásztor u. – kék kút (4,5 km)
 • Szentendre, Forrás u. játszótér – kék kút (6,1 km)
 • Pilisszentlászló, Kossuth Lajos u. – kék kút (11,5 km)
 • Pilisszentlászló, Kossuth Lajos u. – barna karos kút (11,9 km)
 • Pilisszentlászló, Béke u. sarok – kék kút (12,0 km)
 • Kis Rigó vendéglő – kék kút (12,5 km)
 • Dobogókő – kék kút
 • Pilisszentkereszt – kék kút (25,5 km)
 • Pilisszentkereszt – kék kút (25,8 km)
 • Pilisszentkereszt – kék kút (26,0 km)
 • Pilisszentkereszt – kék kút (26,1 km)
 • Pilisszentkereszt – kék kút (26,3 km)
 • Pilisszentlélek – kék kút (37,6 km)
 • Dömös – kék kút (45,5 km)
 • Dömös – kék kút (45,8 km)
 • Dömös – kék kút (46,3 km)
 • Dömös – kék kút (46,4 km)
 • Kaintz György -forrás (47,6 km) – alig folyik
 • Lajos-forrás (60,7 km)
 • Csepel-forrás (62,5 km) – kitérő
 • Kőhegyi Menedékház (64,1 km) – nyitva tartás alatt
 • Szentendre, parkoló alatt – kék kút (66,2 km)
 • Szentendre, Bükkös part u. – kék kút (68,6 km)
 • Szentendre, Bükkös part u. – Fehérvíz-forrás (69,1 km)
 • Szentendre, Mátyás király u. – kék kút (70,1 km)

Pályainfó

Ajándékutalvány

2021/12/07

Ajándékozz Bükkös Kört! Tovább

Bölcső-hegyi pont áthelyezése

2021/02/01

még elérhető... Tovább

Hírfolyam

2021/01/01

Aktuális hírek, játékok itt Tovább

Vadászati időpontok

2021/01/01

Vadászat miatti korlátozások Tovább

Ajándékok a célban

2020/07/04

Ha szintidőn belül célba érsz, a teljesítésért járó érem mellett az alábbi ajándékok várnak még Rád! Tovább

LIVE
Most teljesítik

Statisztika

31 KM70 KM
41663
futó teljesítés
65561
túrázó teljesítés
37026
női teljesítés
70198
férfi teljesítés
15216
többszörös teljesítő

Testvérkör

       

              

Támogatók

               

                   


            

Partnereink

            

                  

          

                       

          

            

                    

© BÜKKÖS KÖR 2019 – 2021
Euniors Ifjúsági és Sportegyesület
2164 Váchartyán, Fő út 44.
Adószám: 18131158-1-13
Erste Bank 11600006-00000000-28081119

KAPCSOLAT
+36 20 824 2422
hello(kukac)bukkoskor.hu
bukkoskor.hu

DOKUMENTUMOK
Adatvédelmi nyilatkozat
Szabályzat